Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γκολ χωρίς σύνορα


















Αφιερωμένη στην ελληνική ομάδα αστέγων είναι η επόμενη εκπομπή της σειράς «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», που θα προβληθεί αυτή την Τετάρτη από τη ΝΕΤ ((13 Ιουλίου 2011, 23:00).
Κάμερα της εκπομπής ακολούθησε την αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων που ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον Σεπτέμβριο του 2010, για να συμμετάσχει στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, και παρακολούθησε την προσπάθεια των παικτών της ελληνικής ομάδας να φορτώσουν με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού, κερδίζοντας, στην πραγματικότητα, όχι κάποιους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά την ίδια τους τη ζωή.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Ρίο συμμετείχαν 56 χώρες, και πάνω από 500 αθλητές. Από τη «γηπεδούχο» Βραζιλία της φαβέλας ως τις απομονωμένες επαρχίες της Καμπότζης και από την Ιαπωνία ως την Ελβετία, εκατοντάδες άνθρωποι χόρεψαν σε ρυθμούς ποδοσφαιρικούς, ενώνοντας τις φωνές και τις ψυχές τους κάτω από το κεντρικό σύνθημα της ποδοσφαιρικής μα πρωτίστως κοινωνικής αυτής διοργάνωσης: «Γκολ στη Φτώχεια» (“Kick Off Poverty”).
Η κάμερα του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κατέγραψε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελλήνων παικτών και μίλησε μαζί τους όχι μόνο για τα τερτίπια της μπάλας, αλλά και για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο.

Αυτή την εποχή, η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής της εξόρμησης: Το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα (21-28 Αυγούστου) στο Παρίσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φετινού Μουντιάλ των Αστέγων είναι ο γνωστός γάλλος προπονητής Αρσέν Βενγκέρ, ενώ ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί έχει εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στο «ποδοσφαιρικό αυτό κίνημα», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον ιδρυτή του, σκοτσέζο διευθυντή της εφημερίδας του δρόμου «Big Issue of Scotland» Μελ Γιανγκ.

γιά την αντιγραφή από το δελτίο τύπου της ελληνικής αποστολής

 Βάιος

Υ.Γ.
κι εύχομαι στο φίλο μου το Χρήστο και σ΄όλη την ομάδα (εντός γηπέδων κι εκτός) πολλές  επιτυχίες  !!!


Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:
Τ: 210 3302615, 6942 768470
Facebook: ελληνική ομάδα αστέγων
Τ: www.twitter.com/homelessteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου