Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

...τον αποκαλούν ως "ο πολίτης μαραθωνοδρόμος"

Yuki Kawauchi, Citizen Marathon Runner

Ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος, προπονείται με δικά του έξοδα , δουλεύει 8-9 ώρες τη μέρα και βγήκε 1ος στο μαραθώνιο του Tokyo το 2011 με 2.08.
Τρέχει 600κμ το μήνα και μια τυπική βδομάδα περιλαμβάνει ένα long run 35 με 45km, μια γρήγορη προπόνηση, και ένα trail run. Τις υπόλοιπες μέρες τρέχει 75 με 100 min.
Προσέχει τους τραυματισμούς, προπονείται αποτελεσματικά και θυμάται ότι τρέχει γιατί απολαμβάνει το τρέξιμο. Τον αποκαλούν ως "ο πολίτης μαραθωνοδρόμος"

θα τρέξει την Κυριακή στο Νταεγού στην Κορέα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου  !!!
Το link: 

το παραπάνω σχόλιο μου τό έστειλε  ο φίλος μου ο Μιχάλης ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος κι αυτός

επίσης  είχαμε μια συζήτηση για τον συγκεκριμένο Ιάπωνα μαραθωνοδρόμο που ακολουθώντας την ιαπωνέζικη σχολή προπονητικής κάνει πολλά χιλιόμετρα την εβδομάδα  και ασκείται ως στάση ζωής στό  Gaman κι έτσι  έφτασε τόσο ψηλά  ...
επίσης  λέγεται πως ένα από τα μεγάλα αστέρια του μαραθώνιου δρόμου ο μακαρίτης  Samuel Wanjiru ήταν ζηλωτής της ιαπωνικής προπονητικής και του Gaman ...

όσο γιά το Gaman (我慢;) είναι ένας ιαπωνικός όρος βουδιστικής προέλευσης Zen που σημαίνει «... την μεγάλη ώς αφόρητη καταπόνηση με στωικότητα , υπομονή και αξιοπρέπεια».
Το Gaman περιγράφεται ποικιλοτρόπως ως «νόμος,»  «αρετή,» «ήθος,»  «γνώρισμα,»  κ.λπ
Σημαίνει να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία δηλ. μια υψηλή ικανότητα διατήρησης  ένος είδους στωϊκής αντοχής.
Ένα ευγενές γνώρισμα που οι Ιάπωνες θαυμάζουν είναι το Gaman  . Είναι η λέξη σύμβολο  για τη δυνατότητα του ανθρώπου να εμμείνει, να υπομείνει, και να υπερνικήσει, με την υπομονή.
θα θυμηθούμε εκείνους πού είχαν αποφασίσει να παραμείνουν σταθερά, παρά να φύγουν, στη Φουκουσίμα προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές ακτινοβολίας που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι 9.0 βαθμών μεγέθους εκείνης της Παρασκευής. Ακόμα κι αν δεν πέτυχαν τους στόχους τους, η Ιαπωνία μπορεί να τους θυμηθεί για το Gaman  τους , όπου παρά την προσωπική έκθεση στα επικίνδυνα επίπεδα ακτινοβολίας συνέχιζαν την προσπάθεια ...
Οι εκρήξεις άλλωστε  εκείνη την Παρασκεύη είχαν αφήσει  στις εγκαταστάσεις  έναν εργαζόμενο νεκρό, και είχαν τραυματίσει πολύ περισσότερους ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου