Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

...με τη σκέψη στη Βαρκελώνη

Αργά το απόγευμα και με οκτώ βαθμούς Κελσίου μετά από εμπόδιο τη σημερινή ολοήμερη νεροποντή , τα ποτάμια στους δρόμους ,τα συντριβάνια από τα πλυμυρισμένα φρεάτια έφτασα στον προορισμό μου
  Έτσι λοιπόν η σημερινή προπόνηση με καταρρακτώδη βροχή έλαβε χώρα κάτω από το στέγαστρο του κλειστού κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού Σταδίου (Ο.Α.Κ.Α.) ,όπου κάθε στροφή γύρω από το κτήριο είναι τετρακόσια πενήντα μέτρα ,στο τέλος απόλαυσα τη βροχή τρέχοντας χωρίς να βραχώ ! ....γιά τις βροχερές μέρες σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα !
μετά απο δεκαπέντε λεπτά ζέσταμα έκανα περίπου ένα τριαντάλεπτο γρήγορο σε ρυθμό ημιμαραθωνίου και μετά αποθεραπεία, έτσι πέρασε ευχάριστα σπάζοντας τη μονοτονία ένα πενηντάλεπτο τρεξίματος .
και τα δυσάρεστα για τήν Ευρώπη μας αναφέρει ο Ισπανικός  τύπος  και η  EL PAIS   στο κύριο αρθρο της ......
Ντροπή στην Ευρώπη
,,, η στάση  της Ευρωπαικής Ενωσης κατά τους τελευταίους μήνες ,γιά τις συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στις νότιες ακτές της Μεσογείου και στόν Καύκασο,υπήρξε παθητική και αδιάφορη .Αυτό δείχνη πως έχει χάσει όλες τις παραδοσιακές της προτιμήσεις γιά τις αξίες που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί και κάθε λογική αντίληψη για το ποιά ακριβώς είναι τα συμφέροντα  της ...Στην κορύφωση της αποκαλούμενης επανάστασης τού Γιασεμιού ,το Παρίσι εξακολουθούσε να προσφέρει στον Τυνήσιο δικτάτορα βοήθεια γιά να περιορίσει τη διαταραχθείσα δημόσια τάξη >>.Με αντίστοιχη ηττοπάθεια ,αν και διακρητικότερα ,Ιταλία και Ισπανία ένιπταν τας χείρας τους ως προς το ζήτημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή ,προφανώς ενδιαφερόμενοι για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων και της διατήρησης των καλών σχέσεων...Η στάση αυτή θα έπρεπε να συγκριθεί με εκείνη των Η.Π.Α. (και ορισμένων κυβερνήσεων στήν Ε.Ε.) πού έχουν καλέσει τις στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών που βρίσκονται σε κρίση να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών και έχουν πιέσει τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαδικασίες μεταρυθμίσεων.Ενώ οι Η.Π.Α. εμφανίζονται να έχουν ανακτήσει ρόλο φιλελεύθερης δύναμης ,η Ε.Ε. μοιάζει να ακολουθεί το μονοπάτι της απώλειας του ρόλου του υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάποτε έπαιζε.
   όπως μας μεταφράζει ή ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου