Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μαραθώνιο πάρτι με μακαρονάδα.......

Μαραθώνιο πάρτι με μακαρονάδα!

 marathon2009-3
Έχει γίνει πλέον θεσμός: Το pasta party, το πάρτι με μακαρονάδες, δηλαδή, διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και δη στο πλαίσιο της προσπάθειας της «ομάδας ειδικών αποστολών» (extreme team) που τρέχει κάθε χρόνο –ως μια μεγάλη παρέα- στον μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και άλλων μεγαλουπόλεων του πλανήτη, καταπίνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα (42,195 για την ακρίβεια) και συγκεντρώνοντας, παράλληλα, δωρεές για την ενίσχυση του Ιδρύματος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (Homeless World Cup Foundation).
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα χρήματα της φετινής προσπάθειας θα κατατεθούν απευθείας (μέσω της ιστοσελίδας www.justgiving.com/extremeteamgreece) στο Ταμείο του Ιδρύματος, με τη σημείωση «για την ενίσχυση της ομάδας αστέγων της Παλαιστίνης». Της ομάδας, με άλλα λόγια, των παλαιστινίων προσφύγων που συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
marathon2009-1
Συνήθως, το pasta party πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου και συμμετέχει ο μεγάλος όγκος των μελών της ελληνικής ομάδας «ειδικών αποστολών».
Εκτάκτως φέτος, θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να αποτυπωθούν live οι εντυπώσεις των νέων μελών της: Τρία μέλη της ελληνικής ομάδας Αστέγων που ήταν στην αποστολή του Ρίο ντε Τζανέιρο, και δύο μέλη της περσινής αποστολής που συμμετείχαν στο Μουντιάλ Αστέγων του Μιλάνου έτρεξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους την μαραθώνια διαδρομή, κόβοντας μάλιστα, με σχετική ευκολία, το νήμα του τερματισμού!
Πραγματοποιείται, επίσης, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, για να ξεπροβοδίσουμε όλοι μαζί δύο παλιά μέλη της ομάδας, τον Βάιο Μεσδανίτη και τον Κώστα Κουρτέλη, που την επόμενη μέρα πετούν για Φλωρεντία, προκειμένου να κατακτήσουν την εκεί μαραθώνια διαδρομή (http://www.firenzemarathon.com/)!
 pastapartyweb4Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ζωντανές περιγραφές των πρωταγωνιστών από την ποδοσφαιρική εξόρμηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, αλλά και αφηγήσεις των σύγχρονων εκείνων μαραθωνομάχων που κατέκτησαν τη διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Περιλαμβάνει επίσης, κληρώσεις με… όσο πιο πλούσια δώρα γίνεται, ανακοινώσεις για τις εξορμήσεις της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» που ήδη προγραμματίζονται για το 2011 και, το κυριότερο, ζεστή συντροφιά, στην καταπληκτική ατμόσφαιρα του Bar-Restaurant “Salero” (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, www.salero.gr) που για μία ακόμα χρονιά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του και την αγκαλιά του για να φιλοξενήσει το pasta party.
Η είσοδος (που σημαίνει μακαρονάδες, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά) είναι μόλις 10 ευρώ και τα έσοδα θα κατατεθούν απευθείας στο ταμείο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
Επίσης, όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στον έρανο μπορούν να το πράξουν είτε ηλεκτρονικά (www.justgiving.com/extremeteamgreece) είτε μέσω τηλεφώνου (210 3302615, 6942 768470).
Στα ίδια τηλέφωνα, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κρατήσουν τις θέσεις τους για το pasta party της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι πράγματι περιορισμένος, οπότε καλό είναι οι κρατήσεις θέσεων να γίνουν εγκαίρως.

ΤΙ: Pasta Party. Έρανος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 9.00 μ.μ.
ΠΟΥ: Bar-Restaurant “Salero” (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια)
*Η επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» είναι http://www.streetpaper.gr/
* Η επίσημη ιστοσελίδα της extreme team είναι www.justgiving.com/extremeteamgreece


Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:
Τ: 6942768470, 210 3302 615
Ε: diogenis.mko@gmail.com
I: http://www.streetpaper.gr/,
www.justgiving.com/extremeteamgreece
http://www.homelessworldcup.org/

     για την αντιγραφή απο τη  streetpaper.gr

   vaios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου