Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

διαλλειματική προπόνηση

προπόνηση ταχύτητας  ή   τρέξιμο με  γρήγορη ταχύτητα  σε μικρό χρονικό διάστημα ,συγκεκριμένα η αποψινή υγρασία και οι δεκαέξι βαθμοί Κελσίου δυσκόλεψαν λίγο να επαναλάβουμε εφτά φορές τα οχτακόσια πενήντα μέτρα του πέμπτου διαδρόμου στο στίβο του Ικάρου σε λιγότερο από τρεισήμισι λεπτά.  Αλλά σε κέφια ο συντρέχτης , ο Κώστας φυσικά κι όλα κύλησαν όμορφα

Έφυγα βιαστικά και αγχωμένος ήθελα να προλάβω δυό ραντεβού σχετικά με τις τελευταίες υποχρεώσεις που μου προέκυψαν... ,έγινα διαχειριστής .....στην πολυκατοικία !

  κατά τ'άλλα  θα στεναχωρήσω το Βασίλη τη Μαρία κι άλλους ίσως απ'την παρέα περιστασιακούς ή συστηματικούς καπνιστές  που θα βρεθούν το Μάρτιο  στη Βαρκελώνη , μας ενημερώνει λοιπόν  το Αθηναικό Πρακτορείο ......


Αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε στην Ισπανία

Το νέο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.
Το ισπανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά χθες μια σκληρή αντικαπνιστική νομοθεσία, θέτοντας την Ισπανία στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία.
Το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το νομοσχέδιο που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και στις αίθουσες μπίνγκο, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.
Το κάπνισμα θα απαγορεύεται ακόμα και στους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους, προαύλιους χώρους σχολείων και νοσοκομείων.
Νόμος που ισχύει από το 2006 απαγορεύει το κάπνισμα στους χώρους εργασίας και τα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Μέχρι σήμερα ο νόμος παρείχε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των καταστημάτων τους, κάτι το οποίο έκανε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών.
Οι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης υποστηρίζουν ότι η διακοπή του καπνίσματος θα απομακρύνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους.
Η κυβέρνηση απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν έχει πλήξει ουσιαστικά αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες.
Η παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο 600.000 ευρώ.

Οπότε βόλτες εκει που συχναζε ο Χεμινγουει( στα μπάρ στην πλάθα Καταλούνια) η ο Πικάσο(στά μπαρ  του  Μπάρι Γκότικ)  .....θάναι  άκαπνες


μας λέει  λοιπόν το Αθηναικό Πρακτορείο σε παλιότερη δημοσίευση  του

Η Ελλάδα, αν και είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως, στην οποία θεσπίστηκε αντικαπνιστικός νόμος (το 1856), φαίνεται ότι αντιστέκεται σθεναρά στα νέα δεδομένα και ότι οι Έλληνες δεν εννοούν να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους συνήθεια, το κάπνισμα.
Ήταν 31 Ιουλίου του 1856, όταν εκδόθηκε το βασιλικό διάταγμα, το οποίο υπέγραφε τότε «εν ονόματι του βασιλέως» η βασίλισσα Αμαλία. Η απόφαση είχε ληφθεί στο όνομα της ασφάλειας από ενδεχόμενα πυρκαγιών, σε κλειστούς χώρους. Το διάταγμα έγραφε:
«Θέλοντας να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν.
Α'. Απαγορεύεται η χρήσις τού καπνίζειν είτε διά καπνοσυρίγγων (τσιμπουκίων), είτε διά σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
Β'. Η απαγόρευσις αύτη επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας.
Γ'. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα».
Η συγκεκριμένη ρύθμιση με την πάροδο των χρόνων κατέστη ανενεργή κι ήρθε το 2010, οπότε η κυβέρνηση θέσπισε έναν από τους πιο αυστηρούς αντικαπνιστικούς νόμους της Ευρώπης. Ίσως επειδή η χώρα κατέχει και την πρωτιά σε κατανάλωση καπνού και προϊόντων του μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο μεταξύ, έχουν προηγηθεί νόμοι ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια -και όχι μόνον- που κάνουν οριστική «έξωση» στο τσιγάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου