Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το τρέξιμο «διώχνει» τον καρκίνο;

στο στίβο του Ικάρου η θερμοκρασία μόλις δυό τρείς βαθμούς Κελσίου  πάνω από το μηδέν ,(δε θα μας αφήσει στην ίδια τάξη ο....Κέλσιος  παρά τη χαμηλή βαθμολογία ..) , ή αίσθηση της θερμοκρασίας που συνηθίζουν τελευταία να μας αναφέρουν οι μετεωρολόγοι αρκετά χαμηλότερη κι έτσι παγωμένοι στην αρχή με το συντρέχτη μου τον Κώστα μετα από ένα δεκαπεντάλεπτο ζέσταμα , κάναμε ένα δεκάλεπτο πρώτα σε ρυθμό 10Κ και μετά ακολούθησαν δεκατέσσερα τετρακοσάρια  κι αποθεραπεία στο τέλος .

Το τρέξιμο «διώχνει» τον καρκίνο;
Αν ψάχνετε έναν απλό και εύκολο τρόπο για να κρατήσετε τον καρκίνο μακριά από τον οργανισμό σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το τρέξιμο, που όπως φαίνεται αποτελεί το πιο αποτελεσματικό «όπλο» του οργανισμού απέναντι στην ύπουλη ασθένεια.

Μπορεί ακόμη το φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνο να μην έχει ανακαλυφθεί, με αποτέλεσμα η ύπουλη αυτή ασθένεια να οδηγεί κάθε χρόνο στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, όμως φαίνεται πως ανακαλύφθηκε ένα ακόμη ισχυρό «όπλο» απέναντι σε ορισμένα είδη καρκίνου.
«Ασπίδα» ενάντια στον καρκίνο
Ο λόγος για το τρέξιμο, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα που έγινε από μια επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Κουόπιο της Φινλανδίας.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από 2.560 μεσήλικους Φινλανδούς να κρατούν ημερολόγιο για έναν χρόνο καταγράφοντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Η μελέτη διάρκειας 17 συνολικά ετών ξεκίνησε, όταν κανείς από τους παραπάνω συμμετέχοντες δεν είχε προσβληθεί από καρκίνο. Με την ολοκλήρωσή της, οι 181 συμμετέχοντες είχαν πεθάνει από τη νόσο.
Έχοντας συγκεντρώσει αυτά τα πολύτιμα στοιχεία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, πως όσοι άνδρες έτρεχαν καθημερινά για περίπου μισή ώρα, είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της «Βρετανικής Επιθεώρησης Αθλητιατρικής», το τρέξιμο λειτουργεί ως μια πολύτιμη «ασπίδα» ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα και του πεπτικού συστήματος.
Ωστόσο, αποδείχθηκε και κάτι ακόμη. Όσο πιο έντονη ήταν η άσκηση, π.χ. τρέξιμο σε αρκετά μεγάλες ταχύτητες τόσο πιο αποτελεσματικά δρούσε ενάντια στην ασθένεια. Αντίθετα, οι χαλαρές δραστηριότητες φαίνεται, πως δεν καταπολεμούν δραστικά την θανατηφόρα νόσο.
........όπως μας αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου