Στη ρωγμή του χρόνου ,,,,

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Έχω στόχο ...!

...για το Novi Sad
Έχω  Όραμα  , έχω πρότυπο τον  καλό φίλο , Κώστα Πούλιο
πού
Στο Βερολίνο ...
Για τα ελληνικά χρώματα, ο Κώστας Πούλιος έκανε τη μεγάλη ανατροπή με καταπληκτική αλλαγή στα τελευταία χιλιόμετρα.
Τερματισε σε 2:17:12, 16ος στη γενική κατάταξης αλλά το κυριότερο έπιασε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
2:03:38 Παγκόσμιο ρεκόρ ο Makau
Καταπληκτική μέρα για Μαραθώνιο ήταν η χτεσινή (25/9) στο Βερολίνο, τόσο σε παγκόσμο επιπεδο, όσο και για τα ελληνικά χρώματα.
Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Florence Kiplagat 2:19:44, επίσης από την Κένυα.
Ο αγώνας όμως είχε και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον με 4 δρομείς μας να στοχεύουν στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τελικά ένας από αυτούς τα κατάφερε και ο λόγος για τον με καταγωγή από την Αγριελιά Τρικάλων Κώστα Πούλιο (φωτό) που ανέτρεψε κάθε προγνωστικό για να τερματίσει πολύ δυνατά σε 2:17:12. Από την αρχή ο Πούλιος, ο Μιχάλης Παρμάκης, ο Γιώργος Καραβίδας και ο Βασίλης Ζαμπέλης έδειξαν τις προθέσεις τους να τρέξουν για χρόνο κάτω από 2:18 που είναι το χαμηλό όριο για τους ολυμπιακούς. Με συνεχής ανακατατάξεις μεταξύ τους, το ποιος θα το κατάφερνε ήταν μάλλον θέμα μέρας, ενώ βεβαίως γνώριζαν πως ακόμα και όλοι να το έπιαναν μόνο ένας τελικά θα μπορούσε να πάει. Πρώτος εκτός ρυθμού έμεινε ο Ζαμπέλης.

 Ο Πούλιος είχε ξεκινήσει πιο γρήγορα από όλους στα πρώτα χιλιόμετρα, αλλά στο μέσο της κούρσας σταθεροποίησε το ρυθμό του ακριβώς για το 2:18. Παράλληλα ο Παρμάκης που είχε ξεκινήσει ποιο συντηρητικά συνεχώς ανέβαινε και έδειχνε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες.

Από την πλευρά του ο Καραβίδας φαινόταν να κάνει την πιο μετρημένη κούρσα, όμως μετά το 25ο χλμ ήταν προφανές πως δεν θα είχε τις δυνάμεις να πετύχει το στόχο του. Μπροστά Παρμάκης και Πούλιος έδιναν τη δική τους μάχη με τον Παρμάκη να δείχνει πως έχει περισσότερες πιθανότητες, κάτι που όμως δεν επαληθεύτηκε. Στα τελευταία χιλιόμετρα έμεινε από δυνάμεις ενώ παράλληλα ο Πούλιος ανέβασε θεαματικά το ρυθμό του…
σας αντιγράφω τα παραπάνω από περιοδικό των Τρικάλων , πόλη με μεγάλη παράδοση  στον κλασσικό αθλητισμό ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου